Nieuws

Beoordelingen
Op onze website is een nieuw tabblad "Referenties", waar u ons bedrijf en de kwaliteit van de geleverde diensten kan beoordelen. Wij nodigen u uit om hier uw ervaringen met andere bezoekers te delen.

Over het bedrijf

Car Dent Service werd opgericht op 1 maart 2013. Ons bedrijf is gespecialiseerd in het repareren en verwijderen van deuken zonder dat de lak beschadigd, dus zonder het opnieuw spuiten van de auto. Hoewel het bedrijf nog maar kort bestaat, heeft het bedrijf erkenning gekregen op de internationale markten, zoals Nederland , Duitsland, Tsjechie, Hongarije, Polen, etc. Maar ook in Australie hebben wij reeds grote hagelschdes hersteld. Met name in Zuid-Duitsland, waar grote hagelbuien jaarlijks tienduizenden auto’s beschadigen hebben wij in de region Stuttgart bij vooraanstaande Mercedes-dealers onze sporen verdient.

Uitleg
PDR (afkorting van Paintless Dent Repair) is een innovatieve technologie voor het onzichtbaar verwijderen van deuken uit de carrosserie zonder dat daarbij de laklaag aangetast of vernieuwd wordt. Het is een methode die zeer enthousiast door verzekeringsmaatschappijen en autodealers ontvangen is.Waren voorheen schades van enkele miljoenen euro’s geen uitzondering na een fikse hagelbui, nu zijn deze schades goedkoper en sneller onzichtbaar te herstellen met PDR.
Bovendien is deze techniek ook nog eens veel minder belastend voor het milieu, omdat plamuren en spuiten niet nodig is.
Daarnaast is het verwijderen van deuken zonder spuiten ook beter voor de carrosserie omdat de originele lak behouden blijft is er ook geen kans op coorrosie.
Ook voor eigenaren van exclusieve automobielen is het een interessante techniek; de auto blijft immers geheel in de originele lak!

Werkwijze

Met een speciale lamp met een strepen-patroon wordt de deuk goed zichtbaar gemaakt. Vervolgens wrijven, duwen en masseren we de deuk met speciale gereedschappen uit het plaatwerk. Hiervoor gebruiken we veelal lange lepels met een kunststof punt, om zodoende ook de lak aan de binnenzijde niet te bekrassen.Uiteraard is dit niet zo eenvoudig ; jarenlange ervaring is een vereiste.

Wanneer uitdeuken zonder spuiten?

Uiteraard is een voorwaarde dat de lak onbeschadigd is. Uitdeuken is zeer geschikt voor kleinere deuken (ter grootte van een 2 euro muntstuk). Denk aan parkeerdeukjes, transportschade of hagelschades. Maar ook bij grotere deuken kunt u vertrouwen op ons vakmanschap, met name bij dakschades door lawines, of grotere deuken in zijpanelen (bijvoorbeeld vandalisme-schades) boeken wij verbluffende resultaten.
kijk bij GALERIJ voor de foto’s van reeds herstelde schades.

Echter ook bij schades waarbij de lak wel beschadigd is kan het zinvol zijn om de deuk door onze specialisten eruit te laten halen; vaak is het vervangen van carrosseriedelen dan niet nodig, waardoor er een kostenbesparing optreedt en de auto zijn originaliteit behoudt. Deze techniek wordt Push-To-Paint genoemd, waarbij het veelal voldoende is om enkel een deklaag te spuiten (en dus besparing aan plamuren, voorbewerken, primer en schuren)

Voordelen:

-Perfecte kwaliteit. De schade wordt voor de volle 100 % hersteld. Er ontstaat geen lakschade.
-Kosten;Uitdeuken zonder spuiten is zonder meer voordeliger. U vermijdt dure demontage- en spuitkosten.
-Snelle reparaties. Kleinere deukjes kunnen in enkele uren hersteld worden, waar het strakmaken en overspuiten van plaatdelen minimaal enkele dagen duurt.
-De oorspronkelijke lakkleur blijft behouden. Geen kleurverschillen dus. Het is niet nodig om de carrosseriedelen over te spuiten.
-Originaliteit; carrosserie-delen hoeven niet vervangen te worden, waardoor de originaliteit behouden blijft, wat vooral bij exclusieve auto’s een voordeel is.
-Uitdeuken zonder spuiten is een bijzonder milieuvriendelijke techniek, omdat er geen milieubelastende verf of plamuur gebruikt hoeft te worden.

Naast de “uitlepel-techniek” gebruiken we ook andere technieken;
-Lijmtechniek

Hierbij wordt een klein zuignapje op de carrosserie geplakt, en met een slagtrekker het deukje uitgetrokken. Voorwaarde hiervoor is dat de auto niet is overgespoten (ivm verminderde hechting van niet-originele lak aan plaatwerk).Met lijmtechniek verwijderen we deuken op plaatsen waar we van binnenuit niet bij kunnen met de lepel.Vooral veel toegepast bij raamstijlen en plaatsen waar het plaatwerk dubbel is uitgevoerd zoals bij scharnieren en klinken.

- Warmte-krimp-techniek

Dit is een nieuwe techniek die wij als een van de weinigen toepassen. Deze techniek wordt vooral gebruikt bij grotere deuken waarbij het plaatwerk opgerekt is. Door het plaatwerk plaatselijk te verwarmen en weer af te koelen wordt de opgerekte plaat weer in model gekrompen. Het spreekt voor zich dat hiervoor diepgaande kennis en ervaring noodzakelijk is.

Particulieren

Ook voor particulieren bieden wij de mogelijkheid om deukjes zonder spuitwerk uit te laten deuken. Hiervoor kunt u contact opnemen met een van onze partner-werkplaatsen. Hier kunt u op afspraak langskomen om de schade te laten beoordelen en een prijsopgave voor herstel te ontvangen. Zij maken dan een afspraak met u voor het daadwerkelijke herstel en voeren eventueel de-montage werkzaamheden uit waarna de specialist van CarDentService het deukje onzichtbaar zal verwijderen.
Gemiddeld eenmaal per maand is de specialist van CarDentService aanwezig bij een van onderstaande partners;

Vlasblom Porsche Uden
Koperslagerstraat 29
5405 BS Uden
Tel 0413 350 911
www.vlasblom-uden.nl

Vissers Autoschade Uden
Vluchtoord 9
5406XP Uden
Tel 0413 274 484

Kies uw taal
Random photo
Contact
CAR DENT SERVICE
tel PL + 48 607 360 601
tel NL + 31 647 864 550
cardentservice@hotmail.com